Aureola og WIDE går videre til POPKORN NORDICs semifinale

Spillestedet Richter lagde i torsdags rammer og scene til den første indledende runde i den dansk/svenske musiktalentudviklingskonkurrence POPKORN NORDIC. Seks danske bands på tværs af genre, køn og aldre dystede om de to semifinalepladser til april på Kulturværftet i Helsingør. På selve aftenen kunne publikum stemme på deres favorit, og sammen med den stærke jury faldt valget på Aureola og WIDE.

Både Aureola og WIDE var tydeligt overraskede, da jurymedlemmerne Ihan Haydar og Kristoffer Rom annoncerede aftenens vinder på scenen. ”Vi er overrasket. Mega overrasket. Der kommer ikke til at være så mange andre ord at sige.” lød det samstemmende fra de to artister/acts.

POPKORN NORDIC - INDLEDENDE RUNDE PÅ RICHTER

 

Tæt løb og højt niveau på POPKORN NORDIC

Der var tale om et meget tæt løb blandt de 6 acts og artister. For udover juryen kunne publikum også stemme på deres favorit. Ved annonceringen kunne juryen derfor afsløre, at der var tale om et utrolig tæt løb med kun enkelte stemmer til forskel.

At der var tale om et tæt løb, kommer heller ikke bag på Ihan Bayhar, der var imponeret af musikernes niveau. ”Jeg synes faktisk det var højt. Jeg vidste ikke, om det var musikere, der har udgivet noget før eller om det var amatører. Flere af artisterne fra i dag har jeg lyst til at gå hjem og tjekke ud. Jeg synes det var ret fedt. Ret fede sange, ret fede melodier og tekster og det var meget tæt. Jeg har høje forventninger til de næste par gange, men selv hvis niveauet ikke er højt, så ved jeg fra i dag, at vi har top 2. De er pissedygtige, de kan gå hele vejen."

Aftenens vindere var også imponeret over deres konkurrenter. ”Der var så meget andet godt musik, så det at spille før eller efter de andre, det var en kæmpe ære. Det føltes virkelig godt. Det var fedt at dele scene med nogle andre virkelig dygtige musikere.” lyder det blandt andet fra WIDE.

Nye scener

En væsentlig del af talentudviklingskonkurrencen handler om, at musiktalenterne får mulighed for at afprøve kræfter med nye scener og publikummer. Det var derfor tydeligt lettede og glade artister, der steg af scenen på det relativt nyåbnede spillested i Gladsaxe. Blandt alle 6 acts var det især spillestedets store scene, der fik rosende ord med på vejen.  ”Det var fedt, det var vildt fedt! Det var en større scene end jeg havde troet. Det var en lidt anderledes oplevelse på den måde. Men det var vildt fedt… Jeg tager mange ting med mig, men mest af alt en frihedsfølelse.” fortæller Aureola om oplevelsen.

Næste indledende runde foregår fredag den 15. marts fra kl. 19.00 på Gimle i Roskilde. Du kan læse mere og købe billet via POPKORN NORDICS Facebook.  

Om semifinalisterne:
Aureola - poetisk r&b med himmelråbende korklange og underjordiske hjerteslag for-tæller om at elske og være til - og den svære kunst at gøre begge på samme tid. Josefine Alstrup-Mathiesens personlige tekster og sjælfulde vokal hvisker først forførende silkestrøg, så rå og kampklar fraseringer, der sårbart konfronterende inviterer ind i et hudløst ærligt univers vævende mellem tro, tvivl og kærlighed i én bevægelse: som en mavepuster efterfulgt af et kys på panden. Debutsinglen “Love Me Any Way You Like” der blev udgivet foråret ‘18, blev inkluderet på Bands of Tomorrows Ugens Uimodståelige og fik radiopræmiere ved P6 Beats “Debut”. I efteråret ’18 udkom 2. singlen "Body of Water", der strøg ind på Apple Musics “Best of the Week”-playliste. Aureola har draget sammenligninger til bl.a. Rhye, Solange og Frank Ocean hos sine lyttere, og befinder sig netop et blødt sted med højt til loftet, mellem det storslåede og intime.

WIDE - elektronisk soul/pop
Duoen WIDE inviterer lytteren ind i et varmt elektronisk univers båret af en kraftfuld vokal.
WIDE består af Emilie Kokholm og Lauritz Hauge, som påbegyndte deres musikalske samarbejde på Den Rytmiske Højskole i 2017. Med soul og R&B som stærke inspirationskilder skaber WIDE musik med en unik stemning, som underbygges af et følsomt tekstunivers.
WIDE’s lydflade er moderne og leger med talrige dynamiske skift båret af insisterende beats, der sammen med Emilies soulede og klare vokal formidler sangenes budskab til lytteren. Emilie Kokholm komponerer melodi og tekster, mens Lauritz Hauge producerer projektet.
WIDE udgav i januar 2018, via Spinnup, debut-singlen ”Warmth” og d. 16/8-2018 debut-EP’en ”XYXX” som kan høres på Spotify og Limelight Music. Når WIDE spiller live, har de desuden en trommeslager og korsanger med på scenen.

Film og foto: Nicolai Westh

Tags:

Katharina Raagaard marts 11, 2019 03:11 pm
Resultaterne af at være en del af Kulturmetropolen Soren Emil og Alexander Woods går videre til POPKORN NORDICs semifinale