De to finalister er Aureola og Soren Emil

Det blev altså de to solister med stærke bands og solide vokaler, der løb med sejren. Og der var i den grad tale om en enig jury. ”Det her var en kunstner som scorede højt på kuldegysningsfaktoren hos os alle sammen i juryen. Jeg har noteret mig, at der er et fokuseret udtryk. En virtuos vokalist. En god historiefortæller med massere af temperament og et respektfuldt band.” fortæller Kristoffer Rom om juryens argumentation for at sende Aureola videre. Til Soren Emil, fortæller Ihan Haydar om juryens argumentation for at sikre bandet en finaleplads: ”De har et kæmpe potentiale og vi var alle sammen helt helt enige her i dommerpanelet. Og dem glæder vi os til at se igen!”

Finalisterne er klar til at vælte Sverige
De to finalister var tydeligt overraskede over at vinde semifinalen. Til gengæld var der samstemmende enighed mellem de to artister, at de i den grad har fået blod på tanden og vil give den alt, når de skal dyste mod svenskerne i finalen. ”Nu skal de sku ha!” .. ”Højere, vildere og mer. Det skal bare være tightere og bedre. Der er en vej og det er i øvelokalet.” kommenterede Aureola umiddelbart efter konkurrencen. Soren Emil fulgte op: ”For at komme videre, tror jeg bare vi skal øve. Gøre os klar. Levere endnu mere et show. Nu skal den bare sidde i skabet foran et publikum man ikke er hjemmevant med.”

Højt niveau og stærkt sammenhold
Selvom semifinalisterne gav tydeligt udtryk for, at de kunne mærke konkurrencenerverne presse på, så var der et stærkt sammenhold og opbakning til hinanden – både backstage og under koncerten. Med high-fives, krammere og ros bar alle artister hinanden gennem aftenens konkurrence. Der var blandt juryen heller ingen tvivl om, at alle 6 finalister leverede et stærkt show. Ved aftenens afslutning fik de da også et par ord med på vejen fra jurymedlem Ihan Haydar: ”Først og fremmest vil jeg sige tusind tak for musikken, vi var virkelig underholdt her og alle jer, der har spillet her i aften har været helt vildt fantastiske. Niveauet har været så højt”. Aftenens niveau efterlod også et stærkt indtryk på aftenens vindere: ”Totalt sygt at vinde. Det er mega fedt. Det har været et højt niveau hele aftenen og god stemning. Så det er bare ultra fedt, at der har været så meget god musik og forskelligt musik.” afslutter Soren Emil om aftenens oplevelse.

Om Finalen
Finalen foregår den 2. maj på The Tivoli i Helsingborg. Følg med på
POPKORN NORDICs Fb-side for mere info om begivenheden.

Om finalisterne

Aureola - RnB/Alt. Pop
Aureola er poetisk r&b, der med himmelråbende korklange og underjordiske hjerteslag for-tæller om at elske og være til - og den svære kunst at gøre begge på samme tid. Josefine Alstrup-Mathiesens personlige tekster og sjælfulde vokal hvisker først forførende silkestrøg, så rå og kampklar fraseringer, der sårbart konfronterende inviterer ind i et hudløst ærligt univers vævende mellem tro, tvivl og kærlighed i én bevægelse: som en mavepuster efterfulgt af et kys på panden. Debutsinglen “Love Me Any Way You Like” der blev udgivet foråret ‘18, blev inkluderet på Bands of Tomorrows Ugens Uimodståelige og fik radiopræmiere ved P6 Beats “Debut”. I efteråret ’18 udkom 2. singlen "Body of Water", der strøg ind på Apple Musics “Best of the Week”-playliste. Aureola har draget sammenligninger til bl.a. Rhye, Solange og Frank Ocean hos sine lyttere, og befinder sig netop et blødt sted med højt til loftet, mellem det storslåede og intime.

Soren Emil - RnB
Soren Emil er sangskriver, sanger og multiinstrumentalist. Musikken er engelsksproget, poppet RnB, som opstår gennem en blanding af organisk instrumentering og moderne produktioner. Lyden er præget af elguitar, elbas og groovy trommer.

 

Tags:

Katharina Raagaard april 12, 2019 11:01 am
Sjællandske stjernefrø klar til sejr over sundet POPKORN NORDIC finale med ny dansk finalist