Music Maker Elite 2020

Music Maker Elite er for dig, der skriver sange eller producerer. Du har både talent og ambitioner om en professionel karriere som sangskriver/producer, men er der ikke helt endnu.

På Music Maker Elite-campen d. 13. - 16. februar 2020 i Roskilde kommer du både til at skrive sammen med andre talentfulde sangskrivere/producere og professionelle sangskrivere fra både Danmark og udlandet. Målet er, at du bliver endnu bedre til håndværket, får international inspiration og netværk - og muligvis afsat en sang eller to …

Ansøgningsfrist 1. december 2019. Der er nu lukket for tilmelding.

På Music Maker Elite 2020 får du:

•    4 dages sangskrivning-camp med ligesindede og professionelle, internationale sangskrivere.
•    Introdag for alle deltagere i januar 2020 i Roskilde.
•    Brancheaften i marts 2020, hvor du møder profesionelle branchefolk, der giver dig feedback på de numre, der skrives og produceres på campen.
•    Netværk i både den danske og internationale sangskriver- og producerbranche.

“Jeg har fået en meget mere struktureret tilgang til sangskrivning og fået en større respekt for kommerciel musik og processen bag. Bare det at øve sig i at sætte sig ned og skrive en sang. Det er vildt at opleve, hvor sygt fede numre vi har lavet på enormt kort tid. Jeg kan godt sidde og rode med en sang i flere måneder. Her er det bom, så er det skrevet. Det har været fucking fedt.”
— Agnes Hartwich, deltager 2018

Hvem kan søge…
Music Maker Elite 2020 er for dig, der om ganske få år arbejder professionelt med sangskrivning og produktion på et niveau, hvor du vil kunne deltage på internationale songwriting-camps. Du har muligvis allerede en aftale med et forlag, pladeselskab eller management. 
På campen er der fokus på målrettet hitskrivning og ikke direkte fokus på dit eget artist-projekt. Det forventes, at du er klar til at komme ud af dine egne musikalske comfort-zones.
Vær sikker på, at du kan deltage i campen alle dage, før du sender ansøgningen. Ansøgere der ikke kan deltage alle dage, kommer ikke i betragtning.

Hvad går det ud på
Campens koncept er: ”Hjælp hinanden med at skrive et hit”.
Og på tidligere camps er det lykkedes flere gange. Et eksempel er sangen 4 am med Ea Kaya, der hittede pænt, og lå i top 10 på dansk radio i flere uger. 
Co-writing er det gennemgående princip på campen, og det betyder, at deltagerne bliver inddelt i grupper og sammen skal skrive sange.
De professionelle sangskrivere skriver sammen med deltagerne, og det er deres opgave at guide, komme med inputs og feedback, og hjælpe deltagerne med at blive endnu bedre til håndværket.  

“Music Maker Camp var en enormt legesyg og lærerig camp. Folk var helt vildt dygtige, og jeg fik en masse nye venner og kontakter. Flere ser jeg stadig et helt år efter. Man bliver udfordret på kryds og tværs af genrer og sammensætninger af mennesker, og det er bare en uvurderlig erfaring, man kan tage med sig i sin egen sangskrivning og til sessions i fremtiden. ”
— Christine Kiberg (Ea Kaya), deltager 2017

Music Maker 2017 og 2018
Music Maker Co-write fandt sted første gang i 2017 og igen i 2018. Navne som Aksglæde, Moody og Ravi Kuma samt medlemmer fra Ultramarin og We are the way for the cosmos to know itself deltog sammen med en række andre talenter, der alle er godt i gang med at etablere sig på den danske musikscene som sangskrivere, artister eller producere.

Se videoen fra 2017:

Music Maker Co-write 2017

Dem kan du skrive sammen med i 2020
Thomas Stengaard (DK), der blandt andet har co-writet/produceret Cisilias kæmpehit “Vi To Datid Nu”, er co-writer på Emmelie de Forests Eurovision-vindersang “Only Teardrops” og har produceret og skrevet for navne som Carpark North, Dúné, Pharfar m.fl. Han er signet på Tysklands største indie-publisher, Budde Music og er en veletableret producer/writer i Tyskland. 
Laurell Barker (CA), sangskriver og producer. Efter en række hitsingler i det canadiske var hun i 2019 den første kvindelige sangskriver med hele tre deltagersange i Eurovision. Her var hun sangskriver på Englands, Tysklands og Schweiz’ sange i konkurrencen.
Will Simms (UK) er producer, sangskriver og co-writer, der har solgt flere millioner plader verden over. Han har arbejdet med bl.a. The Vamps, Aloe Blacc, WSTRN, The Tide, Nabiha, EXO, Boa, Krishane og ikke mindst Girls Generation, for hvem han har co-writet “I Got A Boy”, der har ligget nummer 1 på Billboards World Chart. 

Flere professionelle sangskrivere offentliggøres senere.

Praktiske oplysninger
•    Campen finder sted torsdag d. 13. - søndag d. 16. februar 2020 i Roskilde.
•    Der er plads til 18 deltagere.
•    Det koster 750 kr. at deltage.
•    Datoerne for introdag og brancheaften meldes ud senere.
•    Der er ansøgningsfrist d. 1. december 2019 kl. 23:59.

Hvem står bag
Music Maker Elite 2020 arrangeres af Musikmetropolen - en del af Kulturmetropolen, Bandakademiet og den kommende sangskriver- og produceruddannelse, Danish Songwriting Academy.
Hvis du har spørgsmål, så kontakt: 
Thomas Stengaard, programansvarlig pro-writer: thomasstengaard@me.com eller Marianne Fruergaard, projektchef i Musikmetropolen og leder af Bandakademiet: mariannef@roskilde.dk

Tags:

Katharina Raagaard oktober 22, 2019 02:03 pm
POPKORN NORDIC var ”Jävla bra” Festival og eventpuljen støtter 5 nye projekter