Musik og viden krydser kommunegrænserne med Musikkens Afkroge

Spillesteder, aftenskoler og genreorganisationer har kickstartet et nyt samarbejde i tre kommuner i Musikmetropolen og vil forene viden med musik under titlen “Musikkens Afkroge”.

Gennem tre aftener bliver publikum præsenteret for et musikalsk tema af en anerkendt musikpersona, som demonstrerer og underholder med genrens særpræg, historie og udøvelse - krydret med masser af livemusik og med tid til interaktion, debat og spørgsmål undervejs.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem spillesteder og aftenskoler i Rødovre, Køge og Roskilde Kommune, og de medvirkende værter er AOF Rødovre i samarbejde med spillestedet Viften, AOF Roskilde sammen med Gimle og Ragnarock og FOF Køge Bugt i samarbejde med Tapperiet. Ved at skabe et samarbejde mellem aftenskolerne og lokale spillesteder er håbet at tiltrække et mangfoldigt og nysgerrigt publikum.

Projektet er det første af sin slags i Danmark, hvor samarbejder på denne måde krydser grænser, genrer og umage partnerskaber.

 

Elektronisk, jazz og world

På programmet for de tre aftener er: elektronisk musik, jazz og verdensmusik. Fælles for de tre arrangementer er, at publikum kommer med helt ind i maskinrummet i selskab med kunstnere og oplægsholdere, der er håndplukket af Danmarks førende musikorganisationer JazzDanmark, verdensmusikorganisationen Tempi og interesseorganisationen for elektronisk musik Strøm.

Det internationalt anerkendte Kopenhagen Laptop Orchestra giver deres bud på, hvad elektronisk musik egentlig er under overskriften “Elektroniske Troldmænd”. Musikken står på skuldrene af såvel free-jazz som klassiske kompositioner foruden det elektroniske ophav, og den er for alle - også dem som aldrig har drømt om at høre elektronisk musik.

Naya Buric, én af Danmarks førende radiostemmer fra P8 Jazz, vil føre taktstokken under overskriften Alt det Jazz. Hendes opdagelsesrejse igennem jazzens udviklingshistorie krydres undervejs med musikalske livefortolkninger af Christina Dahl Kvartet med en af Danmarks dygtigste saxofonister i front. 

Anmelderdarling og vinder af bl.a. en Danish Music Award World og Carl Prisens komponistpris, Rune Thorsteinsson, tager publikum med på en “Jordomrejse i Toner” sammen med projektet Global Compositions. Her bliver publikum præsenteret for en musikalsk mangfoldighed, der rummer alt fra gumboot dansere fra Johannesburg, meditationsmusik fra Kathmandu til improviseret grottekoncert på Færøerne.

Målet med foredragsrækken er at fremme aktivt medborgerskab via læring og øge deltagernes indsigt, inddragelse og viden, samtidigt med at de får sig en gevaldig oplevelse og får set deres lokale spillested i fuld vigør.

 

Tider & steder


Rødovre

Sted: Viften, Rødovre Parkvej 130, 2610 Rødovre.
Elektroniske Troldmænd. Søndag d. 10/9, kl. 15-17
Alt det Jazz. Mandag d. 2/10, kl. 19-21
Jordomrejse i Toner. Mandag d. 6/11, kl. 19-21. 

Link til billetter


Roskilde

Sted: Gimle, Helligkorsvej 2 / Ragnarock, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde.
Elektroniske Troldmænd. Onsdag d. 6/9, kl. 19-21 på Gimle
Alt det Jazz. Onsdag d. 4/10, kl. 19-21 på Ragnarock
Jordomrejse i Toner. Torsdag d. 9/11, kl. 19-21 på Gimle

Link til billetter
 

Køge

Sted: Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge
Elektroniske Troldmænd. Tirsdag d. 5/9, kl. 19-21
Alt det Jazz. Tirsdag d. 3/10, kl. 19-21
Jordomrejse i Toner. Tirsdag. d. 7/11, kl. 19-21

Link til billetter
 

NB: Overskydende billetter kan købes i døren på spillestederne til det pågældende arrangement. Arrangementsrækkernes pris bestemmes lokalt og kan variere. 

Tags:

Emilie Junget august 18, 2017 11:02 am
Deltagerne til Music Maker Co-write er på plads Unge fortolker Michael Strunge