Underskrivelse 2020

Kulturmetropolen forlænges et år

Kulturmetropolens politiske styregruppe var torsdag den 12. december inviteret indenfor i Køge Kommunes levende ungdomshus og spillested Tapperiet. Dette blev derfor også de fysiske rammer for årets sidste politiske styregruppemøde, og ikke mindst for underskrivelsen af en ny kulturaftale for 2020. 
2020 bliver således året, hvor Kulturmetropolen sår frøene til et nyt indsatsområde: ’Et bedre liv med kultur’. Her skal vi blandt andet undersøge, hvordan kunst og kultur kan være med til at forbedre livskvaliteten fysisk, psykisk og socialt hos borgerne. Derudover vil tillægsaftalen give indsatsområdet mulighed for at igangsætte udviklingen af nye og værdiskabende kulturtilbud, der har afsæt i krydsfeltet mellem kultur og sundhed.


Kulturen udvikler sig hele tiden, og i de seneste år har forskning vist, at kunst og kulturs har en evne til at øge livskvaliteten hos den enkelte. Senest er WHO udkommet med en rapport dækkende over 3000 studier, som har fundet betydelig evidens for dette (læs rapporten her). Politisk formand for Kulturmetropolen, Sengül Deniz siger om dette: 

”Vi er i Kulturmetropolen stolte af at kunne sætte fokus på kultur og sundhed i 2020. Her kommer samarbejdet i mellem Kulturmetropolens kommuner særligt til sin ret, da vi skal bygge videre på allerede eksisterende erfaringer med kultur- og sundhedsområdet i hver af Kulturmetropolens 9 kommuner. Det gør mig særligt stolt som formand, at kommunesamarbejdet med det nye indsatsområde har muligheden for at sætte fokus på borgernes livskvalitet. Jeg synes det viser, at kulturen kan fungere som løftestang til et bedre samfund.” – Sengül Deniz, politisk formand.

Med det nye indsatsområde og den fortsatte indsats i både Musikmetropolen og USKIK fortsætter og udvides samarbejdet i Kulturmetropolen 2020, der samtidig danner grundlag for en ny 4-årig aftale i 2021-2024. 


Baggrund for tillægsaftale
Efter planen skulle en ny aftale for perioden 2020-2023 have været indgået med kulturministeren, men da ministeren ønsker at gå i dialog om og undersøge konceptet for kulturaftalerne, er de nye 4-årige aftaler udsat til 2021. Rammerne og vilkårene for den etårige tillægsaftale bliver derfor en forlængelse af Kulturmetropolen 2016-2019.

De 9 kommuner, der har underskrevet tillægsaftalen er Albertslund Kommune, Furesø Kommune, Halsnæs Kommune, Helsingør Kommune, Herlev Kommune, Ishøj Kommune, Køge Kommune, Roskilde Kommune og Rødovre Kommune. 

Tags:

Rose-Line Mulbj... december 18, 2019 10:10 am
Festival og eventpuljen støtter 5 nye projekter Kulturmetropolens indsatser samles til ét brand