Om Kulturmetropolen

Kulturmetropolen er landets største kulturaftale mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Sammen arbejder vi for at skabe flere og bedre kulturtilbud til borgerne i hele Kulturmetropolen og på tværs af kommunegrænser. Kulturaftalen samler kommunernes kulturinstitutioner, kompetencer og erfaringer om 3 konkrete indsatser. På musiklivet og – branchen, hvor vi arbejder for at styrke talentlaget og skabe nye oplevelser på vores mange spillesteder. Om de unge, ved at give dem mulighed for at udvikle nye attraktive kulturtilbud sammen med vores biblioteker, museer og kulturinstitutioner. Og sidst men ikke mindst, ved at skabe regionale festivaler og events, der sker lige der, hvor vores borgere er og som gør os synlige som en samlet, levende og attraktivt Kulturmetropol.

Kulturaftalen er 4-årig og løber fra 2016-2019. Kulturmetropolen bygger ovenpå erfaringerne med den tidligere kulturaftale, KulturMetropolØresund 2012-2016, og videre på den 10-årige vision om at gå fra at være et bynetværk til en sammenhængende kulturmetropol.

Kulturmetropolen består af følgende kommuner:
Albertslund, Ballerup, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Gribskov, Halsnæs, Herlev, Helsingør, Ishøj, Køge, Roskilde, Rødovre og Stevns.
 
Formandskab
Formandskabet ligger i Ishøj Kommune, der også huser sekretariatet.
Politisk formand: Sengül Deniz, kulturudvalgsformand i Ishøj Kommune.
Politiske næstformænd: Katrine Skov, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Gladsaxe Kommune. Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune. Charlotte Drue Aagaard, medlem af Fritids- og Kulturudvalget i Frederikssund Kommune.
Administrativ formand er: John Romlund Kristensen, Kulturchef i Ishøj Kommune.